Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теми за ароматизатори има, дори и с много добри предложения от колеги.

Иначе най-доброто ми попадение до момента е ароматизатор на Търтъл с аромат на ванилия. Пластмасова фигурка на нещо като костенурка, в която има гранули. Засега съм го виждал единствено в Бриголаж, цена-6 кинта. Окачам си го на огледалото.
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Благодаря ви за отговорите, въпроса ми беше най-вече към мястото за окачване, но явно повечето го избягвате този проблем с висящи ароматизатори

Иначе кофтито акп се закачи на тия кръглите е че става неизползваема духалката, на никъде не може да я въртиш вече.
      sigpic
      146 1.9 JTD, 99'

Comment

• аз го закачам на духалката между седалките, която е пред задната седалка но наистина няма мърдане повече с нея
        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Понеже минах през едно баааси дебелото умряло куче , да питам:
          Прегазих го със средата на колата, сучпих броня и се вижда, че отдолу леко са деформирани ламелите на радиатора. Колата вече седмица се кара и няма никакви грижи със загряване и ниво на антифриз, НО може ли нещо по фреона на климатика да е станало? В смисъл как да разбера дали не е изчезнал и т.н.? Ако ударът е отпред и отдолу, засяга ли се нещо? Как въобще е реализирана схемата клима и охлаждане в един радиатор?
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Понеже минах през едно баааси дебелото умряло куче , да питам:
            Прегазих го със средата на колата, сучпих броня и се вижда, че отдолу леко са деформирани ламелите на радиатора. Колата вече седмица се кара и няма никакви грижи със загряване и ниво на антифриз, НО може ли нещо по фреона на климатика да е станало? В смисъл как да разбера дали не е изчезнал и т.н.? Ако ударът е отпред и отдолу, засяга ли се нещо? Как въобще е реализирана схемата клима и охлаждане в един радиатор?
            Много просто - радиаторите са два
            Я снимай какво се вижда. Принципно тоя на климатика е по-малък и по-нависоко, та може изобщо да не е стигнало до него.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Много просто - радиаторите са два
              Я снимай какво се вижда. Принципно тоя на климатика е по-малък и по-нависоко, та може изобщо да не е стигнало до него.
              Утре ще пробвам да снимам. Сега като гледам разни схеми, почвам да се притеснявам, точно там където е ударът минават тръбите... Интересното е, че аз като се навеждах да зяпам, не виждах тръби, ами ламели както си е на всеки радиатор.
              Attached Files
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• от личен опит ти препоръчвам да си проверш тръбите, по които тече фреона. и да ти кажа какво се случи при мен. като я взех колата, август месец, и на втората седмица спря да работи клима-ка. Отидох в сервиз, намериха дупка в тази алуминиева тръба, а проблема идвал от това, че е била ударена при паркиране, при което се огъва леко и се е опряла на двигателя някъде. И от вибрациите изтънява, докато не се пробие и фреонът изтекъл.

sigpic
                Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Пращам някакви снимки, по-хубави няма как, трябва да махам бронята и да си купя фотоапарат. Ето така изглеждат тръбичките. Не се вижда омазняване от маслото, ако е избило от някъде. Сега се сетих, че ако не са се спукали, може и да се се сплескали и пак е проблем, май, или? На пролет ще разберем...
                  Attached Files
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

• Бая си го покривил Точно на радиатора на климата ми прилича (доколкото се вижда на снимките)
                    Огледай да не се допират някъде и да се протъркат от вибрациите. И стискай палци да не си спукал някоя тръбичка.
                    Иначе за проба най-сигурно е на стенд за климатици да тестват за течове.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Колеги, гледам че на сайта Alfisti.bg има намаление на Denso Iridium Power за TS 16V и на оригиналните свещи NGK за същите мотори. Цената е 195лв за денсо и 250лв за оригиналните....кажете според вас струват ли си 55-те лева отгоре или няма чуствителна разлика?
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

• Колега, оригиналните свещи НЖК трябва да са нещо от сорта на 10лв бройката примерно...а не 250.Тези, дето са 250 или са иридиум и те, или са платинени.

Иначе вземай денсото, ако ти се дават 200лв за свещи
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Колега, оригиналните свещи НЖК трябва да са нещо от сорта на 10лв бройката примерно...а не 250.Тези, дето са 250 или са иридиум и те, или са платинени.

Иначе вземай денсото, ако ти се дават 200лв за свещи
                          Те оригиналните са си платиниеви Само ме е страх да не попадна на ментаци някакви, понеже не съм виждал още отзиви за този сайт....
                          BMW 328i

Comment

• аз тея оригиналните NGK (8 бройки общо, големите и малките) мога да ти ги доставя за 180лв
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Айде де, никой ли не е пазарувал от алфистите??
                              BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                                Айде де, никой ли не е пазарувал от алфистите??
                                Взимай денсото, аз съм с такива и съм много доволен.
                                Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Working...
                                X